fields
Főoldal »  Fotó » Épület »

Li-Ce co.

  • 5 kép

Projekt leírása

A 2011-es Hellowood-on még kisjátékfilm operatőrként vettem részt. Tetszett a tábor szakmaisága, és oldott hangulata. A tábor vezetői, Bakos Maxim és Pozsár Péter meghívtak, hogy a 2012-es Hellowood-on már workshop vezetőként vegyek részt. Két előzetes célunk volt, és egyiket sem lehetett pontosan meghatározni előre. Az egyik az elkészülő fa munkák bevilágított katalógus fotózása, a másik pedig az általam használt fényanimáció alkalmazása a helyszínnek megfelelő módon.

A tábor Dédestapolcsány mellett került megrendezésre. Az első napokban az építész csoportok inkább terveztek, mint építettek, így mi is elindultunk felfedezni a környéket. A közeli Bélapátfalván találtuk meg a témánkat: A bezárt cementgyárat. Négy napon át jártunk a helyszínre, ahol aztán az útmutatásaim alapján munkához is láttunk. A csoportban volt egy mexikói lány is, így minden kommunikáció angolul zajlott. Nagyon jó érzés volt látni, ahogy egy idő után maguktól is tudják csinálni, amit tőlem hallottak, de még jobb volt az, amikor saját ötletekkel jöttek, és olyan dolgokra kérdeztek rá, amire én nem is gondoltam. Különösen izgalmas, hogy az egyik csapattag építész volt, aki merőben másképpen látta az épületeket. Egy idő után két csoportra tudtunk oszlani. Az egyiket a csapatvezetőm, Sárközi Péter irányította, a másikat én.

Az animáció alapjai már a táborban elkészültek, ám a végleges változat, és a helyszínen rögzített zörejekből mixelt hangsáv már utána lett kész. A munkáról készült werkfotók itt nézhetőek meg.

Workshopvezető: Vargha Márk Péter. Csapatvezető: Sárközi Péter. Csapattagok: Hindy Dorottya, Hodosy Enikő, Lilian Vazquez.

Animáció

 

Képek