fields

Bejegyzések

A gyömbérember legendája

 Élt egyszer egy városban egy szegény órásember. Igaz, hogy értette a mesterségét, de az órákat a gazdagok mégis egy tehetősebb óráshoz vitték. Az a másik ugyan nem jeleskedett az órajavításban, de volt három segédje, nagy kocsibeállója és fényes fogadószobája. Azt (...)

Kunnatunk városának leánya

Volt pedig egy város, Kunnatunk nevű, az északi vidéken, a zord hegyek között, hol a nyár rövid, a tél hideg és hosszú. Lakói keményszívűek voltak, és biztosak annak tudatában, hogy Isten okkal vezette őseiket lakóhelyükre. Kereskedéssel foglalkoztak, gazdagságuk (...)

Jegyesek

Projekt leírása

Lengyel Anna ajánlásával kerültem a bécsi Go West? projektbe, ahol fiatal írókat kértek fel arra, hogy írjanak (...)

Ármin és Alina

Projekt leírása

Lengyel Anna ajánlása után kért fel a Miskolci Nemzeti Színház, hogy dolgozzak a szerelem.hu projektben. Hárman írtunk egy drabot, három különböző részt úgy, hogy semmit nem tudtunk egymás munkájáról. Nem kötötték meg a kezünket, bármiről (...)

Privát vurstli

Projekt leírása

A Fiatal Írók Szövetsége 2009 végén írta ki nyílt drámapályázatát. Az egyetlen feltétel az volt, hogy a pályázónak még ne legyen bemutatott darabja. Éppen a miskolci munka (...)

Szívtelenség

Projekt leírása

Volt egyszer egy közös pályázata a Goethe Intézetnek és a (...)

Zene

A zene betöltötte a helyiséget, sőt még a folyosót is elöntötték hullámai. Odabent egy fiúcska ült a billentyűk előtt, és elmélyülten zongorázott. Olyan könnyedséggel siklottak billentyűről-billentyűre az ujjai, mint akinek már több évtizednyi gyakorlás állt a háta (...)

Meghúzási nyomaték

Gábor sosem akart autót venni, eljárt ő biciklivel, meg tömegközlekedéssel. A felesége, Judit, viszont folyton rágta a fülét, hogy autóval mégis kényelmesebb lenne a bevásárlás, a nyaralás, a szülők meglátogatása, és különben is minden ismerősüknek volt már autója. (...)

Racionalizálás

Csoroszvai Károly kazánfűtő. Kazánfűtő? Nálunk kazánfűtő? Aztán mi a búbánatnak? Nincs is kazánunk. A fejét fogta szörnyülködtében a racionalizálás jegyében felvett új igazgatóhelyettes, ahogy felnézett a bérlistából. Korábban már átnézte a papírokat, összehívta a (...)

Az erdő szelleme

Sokat nyomultunk együtt, a Büdös, a Cigány, a Béni, meg én. Mondjuk a Büdös nem is volt büdös, a Cigány nem is volt cigány, csak utálta őket, a Béni viszont tényleg Béni volt. Akkoriban is rendeztek mindenféle fesztiválokat, így felénk is. Mi leginkább a rock bulikat (...)